Tijdens het schooljaar 1962-1963 stelde Frans Steurs, leraar aan het Herentalse Sint-Jozefscollege, een gelegenheidsorkest samen bestaande uit leraars en leerlingen van het college.

Dit orkest is onder de kundige leiding van Frans blijven repeteren en optreden en daarmee was de fanfare van het college geboren. Later kwamen er ook houtblazers bij zodat de fanfare een harmonieorkest werd.

Dit orkest oogstte veel successen in binnen- en buitenland.

Toen Frans Steurs door een ongenadige ziekte geveld werd, stelde hij Hans Laureyn aan als zijn opvolger. Die heeft met het harmonieorkest ongekende hoogten weten te bereiken maar hij moest beroepshalve de dirigeerstok overlaten aan Tom D’Joos. Wanneer ook die het orkest verliet, sputterde dit even maar dank zij één van zijn eigen leden, Koen Van Hove, werd die moeilijke periode overwonnen.

Het Harmonieorkest is als een feniks herrezen en is na 50 jaar nog steeds springlevend. Elke vrijdagavond wordt er duchtig gerepeteerd van 20u tot 22u30 en regelmatig volgt er een optreden.

Om zijn 50-jarig bestaan te vieren, organiseert het orkest een groots jubileumconcert op zondag 17 maart aanstaande in het cultuurcentrum ’t Schaliken op de Grote Markt Herentals om 14u30.

Na een optreden door het jeugdorkest spelen de muzikanten enkele zeer gesmaakte muziekstukken uit het omvangrijk repertoire dat ze de voorbije 50 jaar bijeensprokkelden en enkele nieuwe stukken met o.a. een walsenmedley, mede bewerkt door Karl Herberger, muzikant van het orkest.

Kaarten voor dit uniek concert kunnen bekomen worden bij de muzikanten of telefonisch op het  nummer: 0498211065 van Lucienne Steijnen. In voorverkoop betaal je €7 en aan de inkom €9.